Brystløft – Få løftet brysterne

Mange kvinder bliver i løbet af livet kede af deres bryster. Dette sker især efter vægttab, amning og graviditet eller som følge af alder. Med tiden bliver huden omkring brysterne slappere og brysterne kan synes hængende. Brystvorterne kan også pege nedad eller til siden. I disse tilfælde kan et brystløft være løsningen.

Et brystløft egner sig bedst til kvinder med enten små eller ’almindelig’ størrelse bryster. Det kan dog også være en mulighed for kvinder med meget store bryster, men i disse tilfælde vil man ofte anbefale en brystreducerende operation i stedet for et brystløft.

For at man kan komme i betragtning til et brystløft, skal man være fuldt udviklet og man må ikke være ammende, når brystløftet skal udføres. Derimod berøres mælkekirtlerne i brystet ikke ved et brystløft, hvilket betyder, at man godt kan amme efter et brystløft. Dette skal dog altid diskuteres med kirurgen.

Et brystløft kan medvirke til at brystet løftes op, at det får et fastere udseende og at det virker mere ungdommeligt og æstetisk at se på.

Der findes forskellige metoder til kosmetiske brystløft.

Den ene metode er kendt som ankermetoden, hvor snittet fra operation giver et ankerformet ar. Her ligger kirurgen snittet under brystet og i en lodret streg fra brystvorten og ned under brystet. Ved denne metode strækker kirurgen huden og i tilfælde, hvor der kræves meget løft, kan der også være tale om både at fjerne overskydende hud og at flytte brystvorte og areola længere op på brystet. Denne type brystløft er meget anvendt, men ulempen ved den er, at der kan dannes ar, som er relativt tydelige.

En anden metode til brystløft er areolametoden. Ved denne metode lægges et snit rundt om areola, hvorefter vævet indenunder kan strækkes og flyttes længere op. Ved denne type indgreb kan man dog ikke fjerne overskydende hud, ligesom man ikke kan skulpturere brystet i særlig høj grad. Ved små brystløft er dette dog en fin metode. Ved denne metode dannes der kun ar omkring areola, som i nogle tilfælde kan være næsten usynlige.

Den sidste metode til brystløft er implantat metoden, hvor man indsætter et lille implantat nederst i brystet for at løfte dette op. Denne metode ligger tæt op af den brystforstørrende operation, men her kan implantatet være så lille, at brystet ikke synes større, men blot løftet.

Før man overvejer et brystløft, bør man tale med sin læge og en speciallæge med speciale inden for brystkirurgi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>