Brystreduktion – Sådan får du mindre bryster

Brystreduktion  – Få mindre bryster

Der findes overordnet to grunde til at få udført brystreducerende operationer. Den ene begrundelse omhandler ens fysiske velbehag og den anden ens psykiske velbehag.

Kvinder med meget store bryster kan få store problemer med rygsmerter og problemer med holdningen på grund af den store vægtbelastning på forsiden af brystet. Dette kan afhjælpes ved en brystreducerende operation. Hvis kvinden er meget overvægtig, er det som regel et krav, at hun taber sig, inden en brystreducerende operation kan finde sted. Dette er begrundet i, at brysterne i høj grad består af fedtvæv og de kan derfor blive mindre, hvis kvinden taber sig. I andre tilfælde er brysterne så store i forhold til kvindens kropsvægt, at den eneste løsning på problemet er at operere dem mindre. I de tilfælde, hvor en brystreduktion begrundes med sundhedsmæssige problemer, vil man eventuelt kunne få udført operationen på et offentligt sygehus.

Den anden begrundelse for en brystreducerende kosmetisk operation er, at kvinden ikke er tilfreds med størrelsen på sine bryster i forhold til resten af hendes krop. Nogle kvinder føler, at brysterne fylder det hele og at de er det eneste, man ser. I disse tilfælde kan en brystreducerende operation også være en mulighed, men her vil man, som oftest, selv skulle betale operationen på en privat klinik.

Brystreducerende operationer bør aldrig udføres på kvinder, der ikke er fuldt udviklede endnu, ligesom der også skal gå en vis tid fra en kvinde, har stoppet amning, til operationen kan finde sted. Gerne minimum et halvt år.

Ved en brystreducerende operation lægger kirurgen som regel et snit under brystet, hvorefter overskydende væv og fedt suges ud af brystet. Når indgrebet er overstået, syes eller klipses indgangssnittet sammen og i nogle tilfælde flyttes brystvorten længere op på brystet af rent kosmetiske grunde. Indgrebet kan medføre ar-dannelse, ligesom der kan være risiko for, at man mister følsomheden i huden omkring brystvorten. I enkelte tilfælde risikerer man, at huden omkring brystvorten dør og der kan i disse tilfælde blive tale om en mindre hudtransplantation. Dette er dog en yderst sjælden bivirkning.

Man bør altid tale med en speciallæge omkring indgrebet, før man vælger at få det udført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>