Forstørrende brystoperationer

Forstørrende brystoperationer – Sådan får du større bryster

Før man overhovedet overvejer at kontakte en fagperson omkring mulighederne for en forstørrende brystoperation, er det en god ide at gennemtænke sine egne begrundelser for at ønske sådan en operation. Ønsker man den kosmetiske operation, fordi kæresten synes ens bryster er for små, eller er det fordi man ikke selv, er tilfreds med deres størrelse? Eller er grunden til ønsket om en brystforstørrende operation en helt tredje. Man bør også overveje, hvad man ønsker at få ud af en brystforstørrende operation. Kan man leve med, at man risikerer at få mindre eller større ar efter operationen, og hvad med helingsprocessen? Derudover skal man tænke over, om ønsket om større bryster er et nu-og-her ønske og forestille sig om man også vil være glad for store bryster 10 eller 20 år frem i tiden.

Den brystforstørrende operation:

Når man undergår en brystforstørrende operation, indsættes implantater i kvindens bryst. Disse implantater kan variere i både materiale, størrelse og form. Brystimplantater består enten af en saltvandsopløsning, i daglig tale kaldet ’saltvandsimplantater’ eller af en silikonegele, i daglig tale kaldet ’silikoneimplantater’. Der har været megen diskussion omkring, hvilken implantat-type der er den bedste, men begge typer er testet og har bevist sig at være gode til det formål, de er lavet til. Som ved alle andre kosmetiske operationer er der risici forbundet med at få lavet brystforstørrende kirurgi. De mest kendte er, at der kan opstå irritation og betændelse i huden efter operation, hvilket kan give grimme ar og ikke mindst smerter. Hvis implantaterne brister efter operationen, vil de skulle skiftes. Hvis et silikoneimplantat bliver utæt vil silikonen sive ud i et lille hulrum rundt om og lægge sig der, til det fjernes ved et kirurgisk indgreb. Dette er ikke som sådan farligt, men det ser hverken pænt ud eller føles behageligt. Hvis et slatvandsimplantat brister, vil saltvandet sive ud og optages i kroppen. Heller ikke dette er som udgangspunkt sundhedsskadeligt, men der skal hurtigst muligt udføres et kosmetisk indgreb for at rette fejlen.

Når man indsætter implantatet i brystet, kan man vælge forskellige metoder. Man kan vælge at lave et snit i armhulen, hvor implantatet indføres fra. Man kan også vælge at lægge snittet under brystet eller omkring brystvorten. Det mindst synlige snit er typisk under brystet.

Man kan vælge forskellige former på brystimplantatet. Det mest populære er det runde implantat, som giver en god fylde. Men mange vælger også et dråbeformet implantat, som giver et mere naturligt udseende.

Brystimplantatet placeres enten under eller over brystmusklen. Dette afhænger af det enkelte bryst og formålet med operationen. Ønskes der kun ekstra fylde, lægges implantatet som regel under brystmusklen. Ønskes der samtidig et løft af brystet, lægges implantatet typiske over brystmusklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>