Fedtsugning og kropsplastik

Fedtsugning er en kosmetisk procedure, hvor man ved hjælp af kirurgi kan fjerne fedtdepoter forskellige steder på kroppen. Fedtsugning kan anvendes alle steder på kroppen, men de mest almindelige er mave, lår og baller. Der er dog også mange, der får fedtsugning på arme og ben.

Fedtsugning er et indgreb, hvor man fjerner fedtdepoter på kroppen, som ikke kan fjernes ved hjælp af sund kost og motion. Sådanne fedtdepoter er ofte enten genetiske eller hormonelt betinget.

Før man overvejer at få en fedtsugning, skal man forsøge at fjerne fedtdepoterne ved hjælp af kostændringer og ekstra motion og træning.

For at få det bedste resultat ved en fedtsugning er det vigtigt, at huden er ung og elastisk, så den kan forme sig efter den nye kropsform. Ældre patienter med slappere hud får ikke lige så gode resultater af en fedtsugning som yngre patienter med fast og elastisk hud.

Fedtsugning foregår som regel ambulant og under lokalbedøvelse. Kun ved store indgreb vil der være tale om indlæggelse og fuld bedøvelse. Dette bør patienten tale med sin kirurg om. Ved fedtsugningen indføres en kanyle på det område, hvor fedtdepoterne skal fjernes. Der findes flere forskellige metoder til at ’løsne’ fedtet under fedtsugningen, herunder ultralyd og en metode, hvor man sprøjter væske ind i fedtcellerne for at udvide disse. Ved ultralydsmetoden opdeler ultralydsstrålerne fedtcellerne, så de bliver mere tyndtflydende og derved lettere at suge ud med kanylen. Ved den våde metode, hvor væske sprøjtes ind i fedtcellerne udvides cellerne derimod og bliver tykkere, så de er nemmere at få fat i med kanylen. Begge metoder kan anvendes og det er vigtigt, at patienten rådfører sig med kirurgen om, hvilken metode der anvendes til indgrebet.

Ultralydsmetoden er den nyeste metode

Uanset hvilken metode man anvender til fedtsugning, er det vigtigt, at man både under indgrebet og i tiden lige efter operationen erstatter det væsketab, kroppen lider under. Fedt indeholder en stor del væske og derfor vil kroppen komme til at mangle væske, hvis ikke dette erstattes.

Ved fedtsugning fjernes selve fedtcellerne og der vil derfor ikke være behov for gentagne behandlinger på samme sted på kroppen.

Som ved alle andre indgreb er der risici ved fedtsugning. Ultralydsmetoden er den nyeste og der er derfor stadig behov for mere viden om metoden. Man ved dog, at der er risici for forbrændinger ved forkert brug af ultralyd. Ved den våde metode, hvor væske indsprøjtes, er der risiko for allergiske reaktioner på væsken, hvis ikke dette undersøges inden indgrebet. Denne metode har dog været brugt i meget lang tid og man har derfor stor viden om den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>