Botox

Botox er et stof, der i højere og højere grad anvendes til kosmetiske behandlinger af rynker. Rynker opstår blandt andet ved, at de små muskler i ansigtet trækker sig sammen. Når huden med alderen bliver mindre elastisk, vil den ikke rette sig ud i samme omfang som tidligere, når de små ansigtsmuskler arbejder.

Botox er en ikke-kirurgisk behandling, som kan afhjælpe rynker og fine linier i huden. Metoden er meget anvendt i hele verden, men især i USA er behandlingen populær.

Nye amerikanske undersøgelser viser desuden, at botox, udover at kunne anvendes til kosmetisk behandlinger, kan anvendes til behandling af kronisk migræne og de amerikanske sundhedsmyndigheder har nu godkendt botox-indsprøjtninger som behandling for migræne.

Botox består af stoffet botulinum A toksin. Botox behandlinger fungerer ved, at stoffet med en kanyle sprøjtes ind i musklerne i ansigtet. Stoffet får de små muskler til at slappe af, hvorved huden ikke trækkes sammen. Botox behandlinger virker altså ikke mod de rynker, som skyldes, at huden falder sammen.

Mange tror, at behandlinger med botox medfører et fuldstændigt udtryksløst ansigt, men virkningen i forhold til ansigtets mimik afhænger i høj grad af, hvor ofte man får botox behandlinger og hvor meget botox der anvendes ved hver behandling. En behandling har som regel en virkning på mellem et par måneder og et halvt år, hvorefter man bør gentage den. Jo oftere man gentager behandlingen, jo bedre virkning vil man ofte få på de dybe rynker i huden. For at disse kan fjernes, skal behandlingen med botox gentages flere gange, uden at virkningen helt når at forsvinde imellem behandlingerne.

Behandlingen varer mellem et kvarter og en time alt afhængig af, hvor mange indsprøjtninger med botox der skal gives. Behandlingen er ikke forbundet med decideret smerte, men det kan føles ubehageligt at få sprøjtet botoxen ind. Heldigvis er indsprøjtningen hurtigt overstået. Der kan komme mindre blå mærker der, hvor botoxen sprøjtes ind, men disse forsvinder hurtigt efter.

Man bør altid konsultere en speciallæge, før man beslutter sig for en botox-behandling. En læge kan hjælpe med at vurdere, hvilke problemer botox kan afhjælpe og hvilke problemer der eventuelt kan afhjælpes med andre midler som for eksempel ansigtskirurgi.

 

Mere viden på – www.botoxbehandlinger.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>